Piekarze oferują obecnie swoim klientom wiele rodzajów świeżych, nieprzetworzonych i pysznych wypieków, od chlebów i bułek, ciast i drożdżówek po herbatniki, muffinki, ciastka i pizzę.
Jednak kluczem do ich sukcesu jest posiadanie niezawodnego mieszalnika do ciasta, który tworzy produkty najwyższej jakości za każdym razem.
Jaki rodzaj miesiarki do ciasta sprawdzi się w twojej kuchni
Miesiarka do ciasta musi całkowicie odpowiadać wyjątkowym potrzebom danej piekarni czy kuchni. Gdy tak się stanie, często widzimy znaczny wzrost wydajności produkcji i mniej pieniędzy wydawanych na konserwację, naprawy i inne wydatki, które z czasem mogą mieć negatywny wpływ na wyniki firmy. Przed zainwestowaniem w miesiarkę do ciasta piekarze powinni pomyśleć o różnych rodzajach żywności, które planują najczęściej wytwarzać, jakiego ciasta wymaga większość ich przepisów i jak gęsta jest jego konsystencja.
Objętość i waga składników jest kluczem do wyboru odpowiedniego miksera i jego wymaganego rozmiaru. Warto wybrać taki produkt, który pozwoli piekarni z czasem się rozwijać, zwiększać ofertę wypieków. Dwa najpopularniejsze typy mieszalników komercyjnych to miesiarki planetarne i spiralne, jest między nimi wiele różnic, które warto znać. Aby zdecydować, który z nich najlepiej pasuje do wydajności ich kuchni i firm, piekarze muszą dobrze znać różne funkcje, jakie oferują miksery planetarne i spiralne.
Ogólnie rzecz biorąc, mieszalnik planetarny jest idealny, gdy pożądana jest wszechstronność zastosowania i solidne ugniatanie. Z drugiej strony miesiarki do ciasta spiralne są najlepszą opcją do mieszania ciasta drożdżowego, na pieczywo oraz na pizzę. Możemy za pomocą mieszalnika spiralnego wyprodukować partie ciasta na chleby, bułki, bajgle, drożdżówki i wiele innych wypieków. Znajdziemy miesiarki do ciasta z misą stałą lub wyjezdną, z praktyczną pokrywą zapobiegającą zachlapaniu, a dwa niezawodne silniki do obracania dzieży i haka pozwalają na wydajność produkcji.